Tuoretta“vihreää” pihamaalle odotellessa voi luonnon villiyrteistä nauttia nyt kuivattuna rouheena ja jauheena.
Kuivatuissa villiyrteissä säilyvät superterveelliset vitamiinit ja hivenaineet läpi talven.
Villiyrttejä voi käyttää lisäämällä niitä ruokaan hiukan ennen tarjoilua.
Vadelmanlehtirouhe soveltuu hyvin teeksi, mutta käyttö ruuanlaitossa on toki yhtä suositeltavaa.
Jokaisen kaupastamme ostetun villiyrttipussin mukana seuraa lyhyt kuvaus kyseisestä villiyrtistä ja sen käytöstä.
Tuotteiden hyvin rajoitetun määrän takia tilaukset toistaiseksi ainoastaan sähköpostitse.
OLE NOPEA JA OSTA!
Villiyrtit
Kuivatuissa villiyrteissä säilyvät superterveelliset vitamiinit ja hivenaineet läpi talven.
Vuohenputket toukokuussa
Pienoiset vuohenputket pilkistävät esiin jo toukokuussa. Salaattiherkkua!
Trendikkäät villiherkut kutsuvat sadonkorjuuseen jo keväällä kun vihertävät versot puskevat maanpinnalle.
Villiyrttejä tulossa myös myyntiin verkkokauppaan kevään aikana.
Saksalainen “mausteguru” Stefan Lemcke vieraili luonani viime elokuussa.
Vierailun aiheena oli suomalaiset villiyrtit ja niiden käyttäminen.
Tarjoilin hänelle aluksi villiyrttisiemennäkkileipää kuusekerkkälevitteen kera sekä pihlajanlehtijuomaa-raikkaita ja metsäisiä makuja.
Stefan aisti jopa popcornin maun näkkileivässäni.
Keräsimme erilaisia lehtiä; vadelmaa, suolaheinää, siankärsämöä, vuohenputkea, ketunleipää, poimulehteä, maitohorsmaa, ahomansikkaa sekä voikukkaa. Stefan ihmetteli ja ihasteli villiyrttien runsasta tarjontaa.
Valmistamamme villiyrttisalaatti ja jugurttikastike nautittiin Järvisydämessä yhdessä johtajatar Tanja Heiskasen kanssa.
Lahjoitin Stefanille mukaan Saksaan itsekeräämiä rantasalmelaisia villiyrttejä kuivattuina yrttijauheina.
Villiyrttihuuma leviää ja kasvaa!
Rakkaudesta villiyrtteihin
Katriina Pietiläinen
Villiyrttiohjaaja
Ranta-Korpela
Kielotie 30 B, Rantasalmi
p. 040‑5657 357
s‑posti: katriina.pietilainen@siolapalvelut.fi